Kosmetologas pataria, ko imtis, kai išsausėja veido oda

Kosmetologas pataria, ko imtis, kai išsausėja veido oda

Kokios gali būti odos sausėjimo priežastys?

 

Odos sausumą gali sukelti keletas veiksnių, pavyzdžiui, genetika, aplinkos sąlygos, gyvenimo būdo įpročiai ir odos priežiūros procedūros. Viena iš dažniausių sausos veido odos priežasčių yra atšiaurių aplinkos veiksnių, tokių kaip vėjas ar šaltis, poveikis. Karšto vandens naudojimas prausiant veidą taip pat gali prisidėti prie odos sausumo, nes tokiu būdu pašalinamas apsauginis aliejus. Gyvenimo būdas, pavyzdžiui, rūkymas ar per didelis alkoholio vartojimas, irgi gali lemti veido odos sausumą, taip pat tam tikri vaistai ar sveikatos būklė, pavyzdžiui, egzema ar psoriazė.

 

Kaip rūpintis veido oda kasdien?

 

Pirmoji priemonė, kurią turėtumėte naudoti ryte, yra prausiklis. Šis veido priežiūros etapas yra ypač svarbus, kadangi prausiklis pašalina odos nešvarumus bei riebalinį sluoksnį. Naudodami prausiklį ryte, pašaliname per naktį ant odos susidariusį riebalinį sluoksnį bei nuplauname vakare teptas priemones.

Antra priemonė, kurios nederėtų praleisti, yra tonikas. Ši priemonė atgaivina odą, grąžina natūralų odos pH, drėkina bei balansuoja odą.

Trečioji priemonė – veido kremas. Svarbu, kad kremas, kurį tepame ryte, būtų su SPF apsauga. Visa kita jau priklauso nuo jūsų odos tipo ir turimų problemų.

Vakarinė odos priežiūra yra labai panaši į rytinę: būtina naudoti prausiklį, toniką ir veido kremą.

Vakare rekomenduojama naudoti intensyvesnį veido kremą, kadangi oda nebeveikiama jokių aplinkos veiksnių, tad galime ją labiau drėkinti, maitinti.

Papildomos priemonės, kurios pagerina odos būklę, yra šios: šveitikliai, kaukės, serumai bei paakiams skirtos priemonės.

 

Kokią priemonę naudoti, norint efektyviai ir greitai suteikti odai drėgmės ir ją apsaugoti nuo išsausėjimo?

 

Terminis vanduo – tai greitai ir efektyviai drėkinanti odą priemonė. Dienos metu galima vis sudrėkinti odą, o vakare užsidėti giliai drėkinančią veido kaukę.

 

Kuo unikalus yra „Uriage“ terminis vanduo?

 

„Uriage“ terminis šaltinio vanduo išsiskiria dėl jame esančių mineralų ir mikroelementų, kurie drėkina, gaivina bei teigiamai veikia veido odą, taip pat saugo nuo žalingų laisvųjų radikalų poveikio.

 

Ar „Uriage“  terminis vanduo tinkamas tik sausai odai?

 

„Uriage“ terminis šaltinio vanduo yra tinkamas sausai, mišriai ir jautriai veido odai.

 

Kaip dažnai galima naudoti „Uriage“ terminį vandenį?

 

Terminį šaltinio vandenį galima naudoti kasdien arba pagal poreikį.

 

 

Rašė kosmetologė Gabrielė Mikelevičiūtė